FAQ

Wat is het doel van Vitaliteit in de Buurt?
Het doel van Vitaliteit in de Buurt is het faciliteren van een samenleving waarin iedereen zijn eigen leven kan creëren en waar geluk en welzijn van de mens centraal staat.

Vitaliteit in de Buurt (onderdeel van Beter in de Buurt) is een vrije manier van uitwisseling van vitaliteits- en zorgdiensten. Een platform waarop we allemaal samenwerken volgens de waarden authenticiteit, zingeving, synchroniciteit en agape. Agape is de hoogste vorm van liefde, waarin we vanuit vertrouwen bijdragen aan het hoogste goed van de ander en dus ook van jezelf. Deze waarden hebben we vertaald naar basiswaarden in het manifest. Biedt jouw zorg aan of kies zelf jouw zorgverlener. Vitaliteit in de Buurt faciliteert de verbinding tussen vraag en aanbod en faciliteert nog veel meer!
Vitaliteit in de Buurt faciliteert ook in jouw ideale (werk)leven op weg naar een mooie samenleving.

Op dit moment kunnen de volgende zorgverleners direct starten:
– Acupunctuur
– Bioresonantie therapie
– Diëtetiek
– EFT therapie
– Energetische therapie
– Fysiotherapie
– Homeopathie
– Kinesiologie
– Orthomoleculaire geneeskunde
– Psychosociale therapie
– Reflexzone therapie
– Shiatsu therapie
– Wijkverpleging

Staat jouw professie er niet bij? En wil je wel starten? Meld je eerst vrijblijvend aan als zorgverlener en stuur vervolgens een mail naar info@vitaliteitindebuurt.nl.

Wat betekent dit voor mij als zorgverlener?
Als zorgverlener doe je hetzelfde als je nu ook al doet: je verleent zorg aan een ander en in ruil voor jouw energie krijg je betaald. We doen dat via Vitaliteit in de Buurt, waar we allemaal werken op basis van het manifest en op die manier de zorg zelf kunnen organiseren en op termijn een eigen zorgverzekering kunnen starten en een eigen economie creëren. Hiermee bouwen we aan een ideale samenleving.

Is het een platform dat draait op vrijwilligerswerk?
Het implementatieteam van Vitaliteit in de Buurt zetten zich tot op heden vanuit agape in om deze samenleving op te zetten.

Zuster in de Buurt is de voorloper op Vitaliteit in de Buurt, waarbij de visie in de praktijk is gebracht. Het is een non hiërarchische thuiszorgorganisatie die al vanaf 2015 op zichzelf draait. Alle ‘zusters’ krijgen daar hun werk betaald door de zorgverzekeraar conform de zorgverzekeringspolis. Daarnaast werken er een aantal mensen op kantoor om de backoffice te organiseren.

Het doel is dat elke ‘in de Buurt’ als een non hiërarchische vorm op zichzelf gaat draaien, waarbij je als dienstverlener jouw inkomsten krijgt zoals je dat nu ook krijgt. Met support van de backoffice en het IT-systeem om het proces te stroomlijnen.

Hoe kan ik de nieuwsbrief ontvangen?
Door je vrijblijvend aan te melden bij Vitaliteit in de Buurt.

Heb je nog meer vragen?

Bekijk de uitgebreide FAQ met nog meer vragen en antwoorden.